HTML

Benzin

2007.11.09. 17:22 johnny1

Ezek az elitegyetemek, az ilyenektol felall a hatamon a ször. Az USA-ban tenyleg azt hiszik, hogy a gazdag kölkök, lefizetett professzorok kombo jo ötlet (neha azert az :)).
Mindegy, ez majd egy masik poszt lesz. Viszont az UC Davis Professzorai kicsit jobban megleptek az atlagosnal. Gondoltak kutatnak egy kicsit, ha mar ennyi penz van a kasszaban. Olvastak a hirekben, hogy kurva draga a benzin. Na, ennek utana kell jarni egy kicsit, biztos bekerulunk a bulvarujsagokba is, ha man benzinarakrol van szo, right. Bealltattak a hallgatokat a benzikuthoz aztan megkerdeztek az istenadta benzinegetö nepet, hogy vajon, ha mondjuk 3 dollar lenne egy gallon benzin, ugyanannyiszor kanyarodnanak -e le kedvenc kutjukhoz. Kiderült hogy bizony igen, mert muszaj tankolni, be kell jarni munkaba, el kell vinni a nagyit a korhazba, hetvegenkent a kölköt az gitarleckere. Nincs mit csinalni. Az amerikai elovarosokbol sokszor 50+ kilometert kell kocsikazni, hogy az ember ujra civilizaciot lasson. No, mindezt szepen felpötyögtek az internetre, aztan a vegere odakurtak, hogy legyen valami sajat szellemi termek is a publikacioban, hogyaszondja: Drasztikusan kene növelni a benzin adoterhet, hogy vissza lehessen szoritani a benzinfogyasztast.
Haaat nem tudom, de ez igen gyenge konkluzio lesz igy. Mi lenne, ha visszaolvasnak ket sorral feljebb a sajat irasukat? Az emberek nem poenbol autozgatnak, hanem mert muszaj, ugyhogy gyakorlatilag tök mindegy mennyiert adjak az USA-ban a benzint, max munkahelyek mennek tönkre. Mondjuk mennyivel jobb lenne tamogatni az alacsony fogyasztasu autokat, vagy epiteni valami hasznalhato tömegkozlekedest, vagy elindulni a benzitöl valo függetlenedes utjan, vagy, vagy. De amig a tudomanyos elet valakinek a csecsen kell hogy csungjon (Exxon jeah), addig csak ilyen barom kutatatsokra es meg hülyebb ajanlasokra lesz penz.

A temahoz kapcs, jol (a klipp sajna igen gyenge, viszont a lenyeg mögötte!):  

 
 
Forras:
http://hydrogen.its.ucdavis.edu/publications/pubpres/2006pub/hughes06/preview_popup

Szólj hozzá!

Címkék: politika usa ado benzin imho szubvencio

A bejegyzés trackback címe:

https://ecopop.blog.hu/api/trackback/id/tr62223698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása